Ajankohta

16.2.2019 09:30 – 16.2.2019 12:30

Paikka

Läntinen Brahenkatu 2, 4 krs.

Tapahtumaluokka

Perheiden virkistys ja vertaistuki
← Takaisin

Tervetuloa mukaan koko perheen voimin ystäväbrunssille lauantaina 16.2.2019 klo 9:30-12:30!

Saamme vieraaksemme ihastuttavan lohikäärmeen yhdessä Elinan kanssa, he ovat tulossa Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Vamlasin yhdessä järjestämälle ystäväbrunssille kuulemaan lasten tärkeää sanomaa. Tilaisuus on tarkoitettu koko perheelle, jossa lapset ovat pääosassa.

 

Tapahtuma alkaa klo 9:30 aamiaisen ja keskustelun merkeissä. Lapsille on oma Ystävätyökirja-paja, joka on Ystiksen puolella klo 10:30-12:00. Tällä välin vanhemmilla on aikaa jutusteluun ja lopuksi pääsemme ihastelemaan lasten omia ystäväkirjoja. Tervetuloa mukaan tapahtumaan, lapset saavat nauttia ystäväteemasta mukavassa työpajassa, ja aikuiset voivat jakaa ajatuksiaan sekä kokemuksiaan vertaisten seurassa!

 

Ystäväkirjan kysymykset on laadittu siten, että niissä kuin huomaamatta tulee kysyttyä lapsilta mielipiteitä heidän omasta arjestaan ja heille tärkeistä asioista korostamatta liikaa heidän mahdollista diagnoosiaan tai erityistarvettaan; ystäväkirjan täyttämisen on tarkoitus olla lapsen näkökulmasta hauskaa ja tavallista puuhastelua. Ystäväkirja on kuitenkin suunniteltu siten, että kaikkien olisi helppo täyttää sitä; kysymyksiin voi vastata esimerkiksi kuvakorttien avulla. Mikäli lapset ja heidän vanhempansa niin haluavat, lasten täyttämiä ystäväkirjan sivuja voidaan hyödyntää Vamlasin tulevissa julkaisuissa, mutta lohikäärmeen kanssa voi totta kai ystävystyä muutenkin.

 

Mikä on Vamlas ja kuka on Elina Mäkikunnas?

 

Vamlas eli Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö edistää vammaisten lasten ja nuorten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Olemme tehneet työtä yhdenvertaisten mahdollisuuksien hyväksi jo vuodesta 1889 lähtien. Toimintamme painopisteenä ovat vammaisten lasten ja perheiden palveluiden kehittäminen ja osallisuuden tukeminen sekä vammaisten nuorten koulutuksen ja työllistymisen tukeminen. Lohikäärmeen ystäväkirja on osa projektia, jonka tavoitteena on kerätä lapsilta heidän omaan arkeensa liittyviä kokemuksia ja näkemyksiä ja siten edistää lasten mahdollisuuksia kertoa omista asioistaan yhteiskunnassa.

 

Elina Mäkikunnas on vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiön vaikuttamistyön suunnittelija, joka ohjaa lasten ystävätyökirja-pajoja. Elina kertoo, että lapsilta saatetaan usein kysellä unelmista, heille tärkeistä asioista ja siitä, missä he ovat hyviä. Mikäli lapsella kuitenkin on erityistarpeita, häneltä ei ehkä muisteta tai osatakaan kysyä tällaisia aivan tavallisia kysymyksiä. Saattaa myös helposti käydä niin, että lasten mielipiteet ja näkemykset tulevat vahingossa sivuutetuiksi. Puuttuakseen näihin epäkohtiin Vamlasin uusi lohikäärmemaskotti alkaa kerätä lapsilta vastauksia ystäväkirjaansa, jota lapset täyttävät täysin anonyymisti. Lohikäärme vierailee erilaisissa tapahtumissa ja kerhoissa hankkimassa uusia ystäviä.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.2.2019, sillä paikkoja on rajoitetusti. Lisäksi tapahtumassa on tarjoilu sekä varaamme tarpeen mukaan hoitajia tähän tapahtumaan. Huomaathan ilmoittaa jokaisen osallistujan erikseen lisää osallistuja painikkeella. Lisätietoja voi kysellä perhetoiminnan koordinaattorilta p. 040 707 9967.

 

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.