Ajankohta

26.1.2024 16:00 – 28.1.2024 14:00

Paikka

Sopukka, Uusi Porvoontie 482, 01120 Sipoo

Tapahtumaluokka

Perheiden virkistys ja vertaistuki
Iso rakennus, jossa iso ikkunat lumisessa maisemassa.
← Takaisin

Vertaistukea ja virkistystä vantaalaisille ja keravalaisille perheille, jossa on alle 18-vuotias kehitysvammainen tai vastaavaa laaja-alaista tukea tarvitseva lapsi. Perheet voivat hakea viikonloppukurssille haluamallaan kokoonpanolla eli myös sisarukset ovat lämpimästi tervetulleita. 

Samankaltaisissa elämäntilanteissa olevien kanssa on helppo jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea. Viikonloppu tarjoaa myös lapsille vertaiskavereiden seuraa. Aikuisilla ja lapsilla on lauantaina ja sunnuntaina päivällä erilliset ohjelmat lauantaina noin kello 9-15 ja sunnuntaina noin kello 9-13.  Tänä aikana lapsilla on hoitajat. Vastuu lapsista on muuna aikana huoltajilla. Viikonlopun aikana on muun muassa asiantuntijaluento, ulkoilua, lepoa sekä talon oman kokin valmistamaa ruokaa.  Viikonlopun tarkempi ohjelma lähetetään mukaan valituille perheille. 

Viikonloppukurssi järjestetään Koulutuskeskus Sopukassa Sipoossa. Jokaisella perheellä on oma huoneisto käytössään. Perheiden käytössä on Sopukan huoneistojen ja yleisten tilojen lisäksi myös sauna, lämmin poreallas ja grillipaviljonki. Sopukka on varattu kokonaan tämän kurssin käyttöön. 

Matkat ja niistä syntyvät kustannukset jokainen perhe hoitaa itse. Sopukan koulutuskeskukseen on hyvät bussiyhteydet muun muassa Itäkeskuksesta. 

Hae mukaan kurssille 17.12.2023 mennessä. Muista ilmoittaa jokainen viikonloppuun osallistuva perheenjäsen erikseen ”lisää henkilö”-painikkeella. Kerrothan lapsesi erityisen tuen tarpeesta mahdollisimman kattavasti, jotta voimme suunnitella toimintaa mahdollisimman hyvin tarpeet huomioiden ja varata riittävästi hoitajia.  Hakuajan päätyttyä hakemukset toimitetaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asiakasohjausyksikköön. Valintojen jälkeen olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin. 

Osallistuminen on perheille maksutonta. Paikkoja kurssille on rajallinen määrä.  Vahvistetun osallistumisen viikonloppukurssille voi perua veloituksetta 2.1.2024 asti. Lyhyemmällä aikavälillä ilman terveydenhuollon todistusta peruutetusta ilmoittautumisesta veloitetaan 2–12-vuotiailta 100 €/hlö ja yli 12-vuotiailta 200 €/hlö.

Mukana on koko viikonlopun ajan Kehitysvammatuki 57 ry:n kaksi perheiden tuen tiimin työntekijää. 

Tarvitsetko lisätietoja tai apua hakulomakkeen täytössä?

Ole rohkeasti yhteydessä Ainoon tai Heiniin:

Aino Raike aino.raike@kvtuki57.fi p. 0405222138

Heini Lahtinen heini.lahtinen@kvtuki57.fi p. 0407079967

 

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.