Ajankohta

3.12.2019 13:30 – 3.12.2019 14:00

Paikka

Sörnäisten rantatie 31, Helsinki

Tapahtumaluokka

Tapahtumat
← Takaisin

Sirkus Magenta ja Helsingin nuorisopalvelut käynnistivät keväällä 2019 maksuttoman sirkus- ja teatteriryhmän, joka oli suunnattu kehitysvammaisille tai autismikirjolla oleville nuorille. Esitys pohjautuu osallistujien omaan kokemusmaailmaan: millaisia supervoimia itse kullakin on? Millaisissa tilanteissa voi tarvita toisen rohkaisua tai apua?

Ryhmä on tutustunut akrobatiaan, jongleeraukseen ja tehnyt luovia ilmaisuharjoitteita. Osallistujat työstävät sisällön yhdessä ja vaikuttavat kaikkiin esityksen vaiheisiin ryhmän nimestä roolituksiin ja vuorosanoihin. Kokeilemme ja kehitämme projektissa soveltavan sirkustaiteen ja teatterin menetelmiä erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kanssa. Tavoitteena on lisätä saavutettavaa taidetoimintaa sekä tietoa erityisryhmien tekemästä esittävästä taiteesta.

MAKSUTTOMAT ESITYKSET:
Esitykset ovat lauantaina 30.11. klo 14.30 ja tiistaina 3.12. klo 13.30. Esitykset ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Kesto: noin 30 min. Esityspaikka: Narrin näyttämö (Sörnäisten rantatie 31, Helsinki).
Facebook: www.facebook.com/events/463876651140952
Nettisivut: sirkusmagenta.fi/wp3/erityisryhmienesitystoiminta

ESTEETTÖMYYS JA ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN (PYÖRÄTUOLIT JA RYHMÄT):
Pyydämme yli viiden hengen ryhmiä ja pyörätuolilla saapuvia ilmoittautumaan ennakkoon: noa.ronkko(a)sirkusmagenta.fi. Narrin näyttämö on esteetön, mutta pyörätuolipaikkoja on rajoitetusti. Näyttämö sijaitsee 3. kerroksessa. Tilassa on hissi.  Esteettömyystiedot: https://palvelukartta.hel.fi/unit/8054

TYÖRYHMÄ:  
Ryhmää ohjaavat sirkusohjaaja Silja Kyytinen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Laura Mboup. Sirkus Magenta ry on Suomen johtavia sosiaalisen sirkuksen toimijoita. Yhdistyksen tavoitteena on edistää erityistä tukea tarvitsevien ryhmien henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Sosiaalisessa sirkuksessa sirkus toimii välineenä uuden oppimiseen, vahvuuksien tunnistamiseen ja vuorovaikutustaitojen vahvistumiseen.

YHTEISTYÖKUMPPANIT JA TUKIJAT:
Yhteistyökumppanit: Sirkus Magenta, Helsingin kaupungin nuorisopalvelut ja Kehitysvammatuki 57. Tilat: Helsingin kaupunki ja Cirko – Uuden sirkuksen keskus. Rahoitus: Taiteen edistämiskeskus ja Tukiliitto.

MEDIA JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
Median on mahdollista tulla ennakkoon sovitusti seuraamaan ryhmän harjoituksia sekä haastattelemaan ohjaajia ja osallistujia. Lisätiedot sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt: maija.iltanen(a)sirkusmagenta.fi
 
www.sirkusmagenta.fi   www.facebook.com/sirkusmagenta   www.instagram.com/sirkusmagenta 

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.