Ajankohta

26.9.2022 17:30 – 26.9.2022 19:30

Paikka

Verkossa, Teams

Tapahtumaluokka

Luennot, koulutukset ja seminaarit
Tumma perhonen paikallaan.
← Takaisin

Aikuisille sisaruksille, jotka haluavat olla tukemassa tukea tarvitsevan sisaruksensa omaa elämää. 

Kehitysvammaisen henkilön aikuistuminen tuo mukanaan monia muutoksia ja herättää paljon kysymyksiä läheisten mielessä. Mitä kehitysvammaisen aikuisen itsenäistyminen tarkoittaa sisarussuhteelle? Kuinka löytää tasapaino oman elämän ja sisaruksen elämän välillä?

Erityinen sisaruus -toiminta, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja Kehitysvammatuki 57 ry järjestää verkkoluentosarjan aikuisille, joiden sisaruksella on kehitysvamma tai samankaltaista tuen tarvetta, diagnoosiin katsomatta. Verkkoluentosarja tarjoaa tietoa ja näkökulmia kuinka aikuisena sisaruksena voi olla tukea tarvitsevan sisaruksen elämän rinnalla kulkija. Miten sovittaa yhteen oma elämä, omat voimavarat ja sisaruuteen mahdollisesti liittyvä tukeminen tai hoitovastuu sisaruuden roolista käsin?

Verkkoluentosarjaan kuuluu kaksi luentoa, jotka täydentävät toistensa sisältöä. Voit osallistua vain toiseen tai molempiin luentoihin.

Verkkoluennot pidetään Microsoft Teams -alustalla. Linkki lähtetään ilmoittautuneille ennen kurssin alkua. 

Verkkoluennot

26.9.2022 klo 17.30-19.30 Sisaren erilaiset roolit ja oma jaksaminen

Aiheen pohdintaa ja keskustelua yhdessä kahden kokemusasiantuntijasisaruksen ja Ulla Parisaaren (perinnöllisyyshoitaja, Kehitysvammaisten Tukiliitto/Harvinaiskeskus Norio) kanssa.

Ilmoittautuminen 23.9. mennessä

 

10.10.2022 klo 17.30-19.30 Miten äidit näkevät sisaruuden

Aiheen pohdintaa ja keskustelua kahden kokemusasiantuntijaäidin sekä Kehitysvammaisten Tukiliiton ja Kehitsyvammaisten Palvelusäätiön työntekijöiden kanssa.

Ilmoittautuminen 10.10. mennessä

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tällä lomakkeella luentoa edeltävän viikon perjantaihin mennessä.

 

Lisätiedot: 

Taina Koivunen-Kutila

Erityinen sisaruus -koordinaattori

taina.koivunen-kutila@tukiliitto.fi

p. 040 5268 272