Ajankohta

17.4.2020 – 19.4.2020

Paikka

Läntinen Brahenkatu 2, 4.kerros, Helsinki, ja Haksulan toimijatalo, Kannuskuja 2, Vantaa

Tapahtumaluokka

Perheiden virkistys ja vertaistuki
← Takaisin

Viikonlopun teemana on murrosikä ja sen tuomat ilot ja haasteet. Vanhemmat pääsevät pohtimaan murrosiän tuomia haasteita asiantuntijan ja kokemusasiantuntijan luentojen kautta, joissa teemoina ovat mm. aistierityisyys arjessa, nuoren itsenäistyminen ja irti päästäminen. Tärkeänä voimana viikonlopussa on vertaisuus, samankaltaisissa elämäntilanteissa olevien vanhempien kanssa on helppo jakaa omia kokemuksia.

Viikonloppu alkaa vanhemman ja erityisen nuoren kanssa perjantai-iltana. Vietämme iltaa yhdessä ystävätuvalla ja majoitus on Scandic Kalliossa yhdelle vanhemmalle ja murrosikäiselle erityislapselle - yhteensä kaksi yötä. Tällä haluamme tarjota arjen kiireen keskellä vanhemmalle ja nuorelle yhteisiä hyviä hetkiä. Jos yöpyminen hotellissa tuntuu haastavalta, niin on mahdollista osallistua vain päivätoimintaan. 

Muut perheen jäsenet ovat tervetulleita mukaan lauantaina ja sunnuntaina.  Viikonloppuna murrosikäisille nuorille ja heidän sisaruksilleen on järjestetty omaa ohjelmaa Ystävätuvalla kokeneiden ohjaajien kanssa. Kerrothan lapsesi erityisen tuen tarpeesta mahdollisimman kattavasti, jotta pystymme suunnittelemaan toimintaa, varaamaan hoitajia ja huomioimaan tuen tarpeen mahdollisimman hyvin. 

Viikonloppuun perhe voi osallistua itselleen sopivalla tavalla:  vanhempi ja erityinen tai koko perhe tai toinen vanhemmista lasten kanssa - mikä parhaiten perheelle sopii! 

Perheen osallistumismaksu 35€, joka sisältää yhden vanhemmat ja murrosikäisen erityisnuoren majoituksen Scandic Kalliossa ja koko muun perheen osallistumisen päiväaikaiseen toimintaan. Hintaan sisältyy ohjelma ja ruokailut. Matkat jokainen hoitaa itse. Matkoihin voi käyttää Helsingin matkakorttia.

Valinnat kurssille tehdään ilmoittautumisajan mentyä umpeen. Muista ilmoittaa jokainen viikonloppuun osallistuva perheenjäsen erikseen ”lisää henkilö”-painikkeella.

Ilmoittautuminen: 22.3. mennessä tapahtumakalenterin kautta.

Viikonlopun tarkempi ohjelma lähetetään mukaan valituille perheille.

Peruutusehdot: Vahvistetun osallistumisen murrosikäisten nuorten perheviikonlopun voi perua veloituksetta 29.3.2020 asti.  Lyhyemmällä aikavälillä peruutetusta ilmoittautumisesta veloitetaan 190€/henkilö. 

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.